Säsongen 2021-2022

Då var säsongen 21/22 över för Muik Hockey och dags att försöka summera säsongen som gått.

När bitterheten efter kvartsfinalsförlusten mot JHT lagt sig får man ändå säga att för våran del så vart det en mycket lyckad säsong. Jag är otroligt stolt över samtliga spelare som har kämpat in i det sista trots en hackig säsong, tack vare Covid-19 med inställda/flyttade matcher och stundtals långa uppehåll.

Vi hade en relativt hög målsättning när vi startade säsongen och hade som mål att försöka ta oss till slutspelet i Suomi-Sarja. Vi startar säsongen mycket bra och hänger med i toppen under hela första halvan av grundserien. Efter jul så blir samtliga matcher uppskjutna och vi dras samtidigt med flera spelare på skadelistan. Men ingen spelare tappar siktet på vårat mål utan samtliga fortsätter att jobba kollektivt mot det gemensamt satta målet.

När sedan grundserien är avslutad så hamnar vi tillslut på en 5:e plats i tabellen och är klara för kvartsfinal! Succé är ett stort ord men det är det närmsta förklaringen jag kan ge på den platsen. Många spelare i laget har varit med under flera tunga år i denna serie och dom förtjänar verkligen denna framgång!

Jag vill samtidigt passa på att tacka samtliga runt föreningen som har varit med och bidragit till denna framgång samtliga spelare, ledare, funktionärer, sponsorer, publik och alla aktiva inom Muik Hockey. Ett stort tack för denna säsong!

Nu påbörjas arbetet med förberedelser inför kommande säsong. Och vi är definitivt inte klara. Nästa säsong ska vi komma ut ännu mer förberedda och göra vårat allra bästa för att vi som lag och förening ska ta ytterligare kliv framåt!

Ett stort tack för denna säsong!

//Michael Ringberg