Seura

Muik Hockey r.f. on jääkiekkoseura joka perustettiin vuonna 1984 Munsalassa. Kun seura perustettiin, toimintaa oli Hirvlaxissa missä kaikki ottelut pelattiin.

Tuolloin pelattiin ulkojäällä, joka muuttui kun toiminta siirtyi Uuteenkaarlepyyhyn minne rakennettiin tekojää 90-luvun puolivälissä. Muikin edustus joukkue pelasi neljännessä divisioonassa mutta onnistui pelaamaan itsensä III-divisioonaan. Muik Hockey oli yksi parhaita joukkueita kolmosdivarissa 90-luvun lopulla, kun Alexander Komarov oli yhä aktiivinen. Seura tuli tunnetuksi Pohjanmaalla Alexanderin ansiosta 90-luvun alussa, kun hän siirtyi Suomen pelaamaan. Ensiksi Vaasan Sportiin mutta heti toisella vuodella Muikiin.
 
2000-luvun alussa edustus joukkue pelasi vielä kolmosdivari kunnes oma taustaryhmä edustukselle perustettiin. Tavoitteena oli nousta kakkosdivariin kun jäähallikin oli saanut rakennusluvan. Vuonna 2008 jäähalli rakennettiin samaan paikkaan missä kaukalo aikaisemmin oli.

Vuonna 2017 Muik sai mahdollisuuden pelata Suomi-Sarjassa karsinoitten jälkeen missä joukkue sijoittui kakkoseksi mutta toisen seuran talousongelmien jälkeen nousu varmistui.

Muik Hockey on tunnettu hyvästä juniori ja maalivahti työstä. Leo Komarov on seuran tunnetuin kasvatti kuka on noussut Liiga, KHL:än kautta  NHL:ään asti.